040 580 5484 kati@polyquality.fi

Sinä olet yrityksesi tärkein työkalu 

Yrittäjällä on vapaus, intohimo ja unelmahomma. Yrittäjällä on stressiä, velkaa ja deadlinet. Yrittäjä yrittää 24/7 ja tulee ylikuntoon.

Olen itsekin syyllistynyt siihen, että kone meni kiinni puolilta öin ja juhannuspäivänä mökillä tehtiin töitä läppärin kanssa sillä aikaa kun muut olivat ongella. Mutta kun onkiminen ei kiinnosta ja työnteko on kivaa, niin mikä siinä on ongelma?

Jo palkkatöissä ollessani rytmini ei kunnolla sopeutunut kahdeksasta neljään mentaliteettiin, projekteja tehtiin silloin kun oli kiire ja välillä vedettiin vähän henkeä. Kirjoittamisessa paras aika aloittaa oli yhdeksän jälkeen illalla, diplomityönikin kirjoitin lähinnä yöaikaan. Huonosti nukutut yöt ja perheellisen velvollisuudet pakottivat kuitenkin siirtämään kelloa…

Kun koneen pyrkii sulkemaan klo 19, viimeistään 20 (tai jos on aivan pakko niin vähän myöhemmin), vesijuoksee ja käy vähintään kerran viikossa kiertämässä aamuvarhain pururadan yrittäjäystävän kanssa, niin kummasti työteho paranee. Samalla kun viitsii kiinnittää huomiota siihen, mitä suustaan alas lappaa, niin 6 – 7 tuntia viitenä päivänä viikossa tuo enemmän tuloksia ja parempaa laatua kuin 24/7.

Yrittäminen on huumetta, siihen jää koukkuun ja se antaa mahtavia viboja. Mutta jos sinä et pidä itsestäsi huolta ja vahdi, että annostus pysyy terveellisellä tasolla, niin kuka sitten. Loppuunpalaneita yrittäjiä on tunnollisten puurtajien Suomi täynnä.

Pidetään huolta itsestämme niin pidämme huolta firmastamme.

PS. Kannattaa hakea Aslakiin eli ennalta ehkäisevään kuntoutukseen. Kela maksaa ”palkkaa” siltä ajalta kun hoidamme itseämme.